Home

Achtergrond 175 x bekeken

Bond: Iedereen moet zich nu even gedeisd houden

Alle partijen moeten zich nu even gedeisd houden over het eindbod van minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) voor de nieuwe politie-cao.

Dat zei voorzitter Hans van Duijn van de politiebond NPB dinsdag naar aanleiding van uitspraken van burgemeester Job Cohen van Amsterdam. Hij riep namens de korpsbeheerders agenten op het bod te accepteren.

"Het is wat merkwaardig dat nu plotseling de korpsbeheerders zich ermee bemoeien, terwijl ze in de beginfase van het proces hun mond hebben gehouden'', aldus Van Duijn. "Komt er nu opeens een korpsbeheerder langsvliegen. Iedereen moet zich nu maar even gedeisd houden.''

Zijn collega Gerrit van de Kamp van de ACP heeft vooral inhoudelijke kritiek op de uitspraken van Cohen. Hij is het niet eens met diens uitspraak dat er sprake is van een loonsverhoging van ruim 10 procent in drie jaar. De ANPV sluit zich daarbij aan. "Het is slechts een structurele en gegarandeerde loonsverhoging van 6,8 procent over 3 jaar'', aldus een verklaring.

De bonden leggen het eindbod van Ter Horst neutraal voor aan hun leden. Maandag wezen leden van de grote politiebond ACP in Den Haag, Amsterdam en Haarlem het bod af. Vorige week liet de kleinere bond ANPV al weten het bod niet te accepteren.

Ter Horst stuurde alle politiemensen maandag een brief waarin ze een toelichting geeft op haar bod. Ze rekent af met de kritiek dat haar laatste loonbod niet veel beter zou zijn dan het openingsbod in de onderhandelingen. Ze wijst erop dat het laatste bod 80 miljoen euro extra kost.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.