Home

Achtergrond 5 reacties

Boeren met trekker gratis naar festival

Boeren hebben weinig te klagen over positieve aandacht de laatste tijd, maar nu mogen ze ook nog eens gratis naar een festival.

Dit wel onder de voorwaarde dat ze een trekker meenemen. De eerste editie van het Plattelandsfestival in evenementenhal De Meenthe in Steenwijk kent een heuse bewaakte parkeerplaats voor trekkers.

Organisator Han Evers kan de vraag nauwelijks aan. "Ze willen met allerhande voertuigen komen, maar alleen trekkers die aan de verkeerseisen voldoen, zijn welkom'', zei hij vandaag.

De parkeerplaats voor vijftig tot zestig tractoren is bewaakt, omdat een dergelijk voertuig "snel 80.000 euro kost'', aldus Evers. "Bovendien willen we voorkomen dat de bezoekers gedurende het festival met een slok op gekke toeren met hun tractor willen uithalen of na het festival beschonken naar huis willen rijden.''

De organisator verwacht 1500 tot 2000 bezoekers. Op het festival treden onder meer Band zonder Banaan, The Richards en Mooi Wark op.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  rode diesel mag alleen voor landbouwwerkzaamzaamheden

 • no-profile-image

  Niek

  Anton, je bedoelt de douane ipv politie. Maar landbouwtrekkers mogen toch op rode diesel rijden, of zou dat niet gelden als ze naar een plattelandsfestival gaan?

 • no-profile-image

  rowwwenheeze

  netwerken is momenteel belangrijk als landbouwwerkzaamheid

 • no-profile-image

  anton

  pas op voor de politie i,v.m. landbouw voertuigen rode diesel.

 • no-profile-image

  gert

  controleer ook of de trekker hiervoor wel verzekerd is

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.