Home

Achtergrond 3 reacties

Boer opgepakt voor doden zwanen

De politie heeft een 44-jarige boer uit het Friese Gaast gearresteerd voor het doden van vijf zwanen.

Dat meldde de politie vandaag. De man had in een weiland bij zijn boerderij ongeveer 80 centimeter boven de grond draden opgehangen. Die zouden door de wind geluid moeten maken en daardoor ganzen verjagen.

Die zogenoemde zingdraden werkten volgens de politie niet tegen de ganzen maar vijf zwanen raakten er wel in verstrikt. Volgens de politie hebben de dieren behoorlijk geleden en zijn ze een zeer wrede dood gestorven. De boer liet de dode zwanen in het weiland liggen om andere vogels af te schrikken.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  faunabeheer moet de boeren die schade hebben door ganzen en zwanen,vlot en soepel uitbetalen,en niet beginnen te zeuren of ze wel voldoende middelen hebben.Voor aankoop van landbouwgrond voor natuur is altijd voldoende geld.Zo krijg je dit soort toestanden Als nederland zo natuurminded is moet er ook geld zijn voor schadevergoeding.

 • no-profile-image

  Karen Shepherd

  Ik hoop dat deze boer heeft boerderij met granen en niet dieren. Als hij maakt misbruik van vogels in zo een vreselijk manier, hoe zou hij ander dieren behandelen, hij heeft geen respect. Verscrikkelijk!

 • no-profile-image

  kees

  de boer is geen voedselbank voor ganzen en zwanen,waarom gaan die vogels niet naar die duizenden hectares van natuurmonumenten en staatsbosbeheer of it fryske gea ? of hebben die niet zulk lekker gras,dan moeten ze daar wat aan doen

Of registreer je om te kunnen reageren.