Home

Achtergrond 495 x bekeken

Boer kiest vrouw

Nog een paar dagen en dan is het eindelijk zover, dan kiest de boer zijn vrouw. Of, in het geval van Agnes, kiest de boerin haar man.

Zondagavond wordt bekend of de missie van het KRO-programma Boer Zoekt Vrouw is geslaagd. Vinden alle boeren de partner van hun leven?

Gerard, Frans, Henk en Agnes maken zondagavond hun keuze uit de twee personen die nu nog op hun boerderij logeren. Voor boer Jan was zijn kans op liefde vorige week al verkeken. Zijn twee vrouwen verlieten de boerderij. Siepje vertrok omdat ze toch niet verliefd was op Jan en Annet pakte daarop ook haar spullen. Ze wilde geen tweede keuze zijn.

Boer Frans kwam deze week nog in het nieuws omdat hij zijn vrouwen José en Ronella had laten schieten met zijn jachtgeweer. Frans heeft wel een vergunning om te mogen schieten, maar zijn vrouwen natuurlijk niet. De politie heeft inmiddels al laten weten dat er geen consequenties aan zijn verbonden. ”Maar hij is wel op de vingers getikt”, aldus een woordvoerster van de KRO.

Boer Zoekt Vrouw is een enorme kijkcijferhit. De afgelopen weken stemden iedere keer meer mensen af op het programma. Het record van vorige week staat op 4,38 miljoen kijkers. Ook de vorige twee edities van het programma waren een succes, maar dit jaar slaat echt alles.

Dat boeren een ’hot’ onderwerp zijn, blijkt uit de diverse Boer Zoekt Vrouw-feesten die als paddestoelen uit de grond schieten en de onderzoeken die naar de bevolkingsgroep worden gedaan. Deze week concludeerden wetenschappers van de Radboud Universiteit in Nijmegen dat het tv-programma de vooroordelen van stedelingen over boeren versterkt. ”Mensen uit de stad denken dat boeren behoudend, gesloten, gelovig en ouderwets zijn. En dat boeren voortdurend op de trekker zitten en altijd eenvoudige boerenkost eten”, aldus het onderzoek.

Onderzoeksleider Henk Westerik is verrast over de uitkomsten, aangezien een onderzoek van het ministerie van Landbouw in 2005 juist aantoonde dat Boer Zoekt Vrouw een belangrijke en positieve bijdrage aan het imago van agrariërs leverde.

De laatste aflevering van Boer Zoekt Vrouw is op 2 maart. Dan wordt duidelijk welke boeren de echte liefde hebben gevonden dankzij het programma en wie er weer eenzaam terugkeert naar zijn stal.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.