Home

Achtergrond 176 x bekeken

Bloedig carnaval in Bolivia

Bij de carnavalsfeesten in Bolivia zijn in de afgelopen vier dagen meer dan zestig doden gevallen. Bijna de helft van deze sterfgevallen is vooralsnog onopgehelderd, zei de Boliviaanse kolonel Lido Espinosa gisteren.

Zeker vier mensen zijn vermoord en 26 door verkeersongelukken om het leven gekomen. Ook zijn drie pasgeborenen onder de aangetroffen doden.

Het aantal doden is ongeveer gelijk aan dat van vorig jaar in Bolivia. De carnavalstijd brengt in verscheidene delen van Latijns-Amerika een golf van geweld en ongelukken met zich mee. De Boliviaanse politie onderzoekt zeker drie gevallen van moord waarbij sprake lijkt te zijn van wraaknemingen of afrekeningen in het criminele circuit.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.