Home

Achtergrond

Bloedbad in Amerikaanse gemeenteraad

Tijdens een zitting van de gemeenteraad in de voorstad Kirkwood City van de Amerikaanse stad Saint Louis (Missouri) zijn zeven doden gevallen toen een man met een vuurwapen binnendrong en begon te schieten.

De schutter is zelf onder de doden net als drie politieagenten, meldde de plaatselijke politie vandaag. De dader ging schietend en schreeuwend naar een gemeenteraadszitting. Na buiten voor het gemeentehuis agenten te hebben doodgeschoten, vuurde hij in het gebouw onder meer op de burgermeester en gemeenteraadsleden. Binnen schoot een agent de schutter tenslotte dood.

De dader was een man die eerder voor problemen zorgde op vergaderingen van de gemeenteraad, Charles Lee Thornton. Hij procedeerde ook tegen de raad omdat die zijn rechten zou hebben geschonden. Afgelopen maand verloor hij een rechtzaak tegen de gemeente voor een federale rechtbank.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.