Home

Achtergrond 142 x bekeken

Bloedbad door aanslag bij kantoor partij Bhutto

Door een aanslag bij een kantoor van de Pakistaanse Volkspartij (PPP) in het grensgebied met Afghanistan zijn zaterdag zeker 22 mensen om het leven gekomen. Ongeveer negentig mensen raakten gewond.

De PPP is de partij van de in december vermoorde oud-premier Benazir Bhutto. De Pakistanen kiezen maandag een nieuw parlement.

Veiligheidsfunctionarissen zeiden dat vermoedelijk sprake is van een zelfmoordaanslag. Een getuige liet weten dat een man met lang haar in een auto met explosieven op een menigte inreed voor het kantoor van de PPP in Parachinar.

Parachinar is de belangrijkste stad in de stammenregio Kurram in het noordwesten van Pakistan. De PPP lijkt goed te gaan scoren in de verkiezingen maandag. Volgens recente peilingen kan de partij van Bhutto rekenen op zeker 50 procent van de stemmen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.