Home

Achtergrond 222 x bekeken

'Blijven in Bemmel geen optie'

In voorbereiding op de hernieuwde stemming over de fusie met Veiling Vleuten, hebben leden van Bloemenveiling Oost Nederland met elkaar gepraat over de voors en tegens van het fusieplan.

De veiling meldt dat na een constructieve discussie de conclusie duidelijk was: hoe pijnlijk ook, blijven in Bemmel is geen optie.

Een groep leden die op 23 januari tegen de fusie stemde in Bemmel, presenteerde op de discussieavond uitleg over hun alternatief plan. Zij pleiten voor aansluiting bij FloraHolland waarbij de marktplaats in Bemmel behouden blijft. Daarnaast gaf bijvoorbeeld de handel die gevestigd is in Bemmel een toelichting waarom zij denken dat de fusie een goed plan is.

Op de website van Bloemenveiling Oost Nederland geeft directeur Peter Bakker nog eens uitgebreid uitleg waarom naar zijn mening de fusie de beste weg is. "De reden om naar Ede te verhuizen is puur economisch. Op termijn is een veiling in Bemmel niet rendabel. In Ede kunnen we de koopkracht van Bemmel en Vleuten bundelen. Dat is noodzakelijk om overeind te blijven. In Bemmel lukt dat nog een paar jaar, daarna niet meer."

Fuseren met FloraHolland is voor die veiling niet aan de orde. Wel geeft zij alle steun aan een fusie met Vleuten. "Je kunt besluiten om je daar niets van aan te trekken, maar dan steek je je kop in het zand. We krijgen nu één keer de kans om een nieuwe, onafhankelijke marktplaats te bouwen. FloraHolland krijgt weliswaar een 35 procent aandeel in de onderneming, maar de zeggenschap over de coöperatie blijft voor 100 procent bij de leden. Echt, het is nu of nooit. Ik hoop dat de leden zich dat realiseren."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.