Home

Achtergrond 1 reactie

Biologische revolutie in Almería geslaagd

Het areaal paprika waarop gebruikt gemaakt wordt van biologische gewasbescherming is gestegen van 120 hectare in het seizoen 2005-2006, naar zesduizend hectare in het seizoen 2007-2008.

Daarmee wordt 85 procent van de paprika´s in Almería geteeld met de hulp van biologische gewasbescherming. Zo legde Kris De Smet van Koppert uit.

"Het is niet waar dat de massale omschakeling van Spaanse paprikatelers van een volledige chemische gewasbescherming naar geintegreerde gewasbescherming het gevolg is van residuproblemen in voorgaande seizoenen", meent Jan van der Blom van Coexphal. "De omschakeling is al jaren geleden in gang gezet."

Van der Blom en De Smet deden hun uitspraken vanmiddag tijdens een presentatie van de productieregio Almería op de Fruit Logistica in Berlijn. De massaliteit van de omschakeling in de paprikateelt naar geïntegreerde gewasbescherming blijkt uit de vanmiddag gepresenteerde cijfers.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Boering

    Ja en de opbrengsten gedaald? Hebben ze daar ook cijfers van of?

Of registreer je om te kunnen reageren.