Home

Achtergrond

Biologica presenteert handboek voor directe verkoop

Biologica heeft vandaag het eerste handboek 'Directe verkoop van boerderijproducten' gepresenteerd tijdens de Biologische Ondernemersdag op de beurs BioVak.

De BioVak is de eerste editie van een beurs voor biologische land- en tuinbouw in Apeldoorn. Het handboek is een publicatie van Biologica bedoeld om agrarische ondernemers met directe verkoop te ondersteunen.

Uit de halfjaarcijfers van 2007 van de biologische sector bleek eerder dat directe verkoop met 23 procent groei de op-één-na snelste groeier is van alle biologische verkoopkanalen. In totaal doen 8000 biologische en gangbare boeren en tuinders in Nederland aan directe verkoop. Eenderde van de ondernemers met directe verkoop realiseert een omzet van (ver) boven de 50.000 euro per jaar.

In het boek staan praktische tips over regelgeving, klantenwinning, winkelinrichting, websites en onderlinge samenwerking. Ook zijn vijf voorbeelden van verschillende vormen van directe verkoop opgenomen: van boerderijwinkel tot webwinkel, en van kookstudio tot markt op eigen erf.

In de publicatie staat ook dat boeren en tuinders die aan directe verkoop doen dat zij zeggen hierdoor een aangenamer leven hebben gekregen. Dit zou vooral komen door een gelijkmatiger verdeling van werk en inkomsten, gevarieerder werk en natuurlijk de leuke contacten met klanten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.