Home

Achtergrond

Bijeenkomst preitelers krijgt vervolg

Op de bijeenkomst van preitelers afgelopen vrijdag is in ieder geval afgesproken om nogmaals bij elkaar te komen.

"Iedereen is ervan doordrongen dat het zo niet verder kan", aldus preiteler Gert-Jan Aerts. it de groep van preitelers die afgelopen vrijdag bij elkaar zaten om de afzetproblematiek te bespreken is een initiatiefgroep samengesteld die onder leiding van consultant Thijs Jasperse gaat bekijken hoe het nu verder moet.

Vóór de start van het nieuwe seizoen zou er een model moeten zijn, waarin de telers zich kunnen vinden. Gert-Jan Aerts vindt het in ieder geval positief dat preitelers zo snel de neuzen dezelfde kant op hebben staan.

Op de bijeenkomst presenteerde Johan van Logt van HortiNova een kostprijsberekening. Door stijgende prijzen van kunstmest, gewasbescherming, diesel en grond zal deze het komende seizoen 500 à 1000 euro per hectare stijgen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.