Home

Achtergrond 215 x bekeken

Bezwaar Biologica tegen transgene veldproef

Biologica is tegen de veldproeven van Pioneer en Monsanto met transgene mais in Raalte. Biologische telers worden onvoldoende beschermd tegen uitkruising.

Daarover staat niets in de voorwaarden van de vergunning. Ook is de aansprakelijkheid nog niet geregeld, aldus Biologica.

Biologica vindt het onbegrijpelijk dat de conceptvergunningen zijn verleend, omda de overheid zegt de groei van de duurzame biologische landbouw te willen stimuleren. Met deze veldproeven worden de productie en afzet van gegarandeerd transgeenvrije biologische producten in gevaar gebracht, aldus Biologica in het bezwaarschrift.

Het bezwaar is mede namens de Vakgroep biologische landbouw van LTO/Biologica, de Noord-Nederlandse Biologische Landbouw Vereniging (NBLV) en de BDEKO (biologische boeren Flevoland) ingediend. Ook hebben biologische boeren uit de omgeving van de veldproeven zelf bezwaar gemaakt.

Of registreer je om te kunnen reageren.