Home

Achtergrond 278 x bekeken

Belichting van de toekomst?

De tomaten van de gebroeders Cor en Dirk van der Kaaij van Red Star Trading in Brielle worden belicht met LED-lampen. LED staat voor Light Emitting Diode.

Volgens Dirk van der Kaaij stijgt de ruimtetemperatuur bij de gebruikelijke SON T lampen met ongeveer 10 graden Celsius. Dat kan gunstig, maar ook ongunstig uitpakken. Met LEDs is er geen sprake van temperatuurverhoging, want de LEDs zijn ingebed in witte koelslangen om de vrijkomende warmte af te voeren. De praktijkproef bij Van der Kaaij is opgebouwd uit een combinatie van rode en blauwe LEDs. Wekelijkse plantregistratie moet duidelijk maken of de gewasgroei naar wens verloopt en welke verschillen er optreden tussen de tomaten in de LED-kas en die met Son T hogedruk natriumlampen. Foto's Jeannette Zinger

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.