Home

Achtergrond 214 x bekeken 9 reacties

Belgische vleesorganisatie voorziet fors hogere prijs

De prijs van varkensvlees kan de komende maanden wel eens met 30 tot 50 procent stijgen als de export naar China op gang komt. Dat zegt directeur Thierry Smagghe van de federatie van het Belgisch Vlees Febev.

De verwachting van Smagghe is opgetekend door de krant Het Belang van Limburg, meldt de Belgische website Vilt. Zowel rund- als varkensvlees wordt de komende maanden 15 procent duurder, denkt de directeur van Febev. "Vlees wordt duurder omdat de prijzen van grondstoffen, en dus van het veevoeder, gestegen zijn. Daarnaast wordt het rundvee nu al twee jaar geteisterd door de ziekte blauwtong, waardoor er minder kalveren geboren zijn. Wij verwachten een prijsstijging van 15 procent, met een piek tijdens de zomer. Nu kost rundvlees in België veel minder dan in onze buurlanden. Zelfs na de prijsstijging blijft het hier goedkoper dan bijvoorbeeld in Frankrijk."

Smagghe verwacht dat de prijzen voor varkensvlees deze zomer zullen stijgen, met een piek in augustus-september. "Maar door de grilligheid van de wereldmarkt is de stijging moeilijk in te schatten. Als de export naar China deze zomer opengaat, zal de prijsstijging zelfs 30 tot 50 procent bedragen".

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  suskewiet

  in nederland VION 14 dagen zonder varkens zetten en in Belgie de grootste integrator AVEVEmet in die d'r achterban ancovee en covavee eveneens 14 dagen geen varkens leveren: dat zou pas resultaat geven en de andere "groten" van 't zelfde laken een broek!

 • no-profile-image

  jan vanhumbeeck

  dat is een van de redenen dat ik voorstander ben om niet meer te kastreren , dan moeten de beren weg onder de 100 kilo en moeten wij minder vuil werk doen.

 • no-profile-image

  jan vanhumbeeck

  lijkt mij ook verdacht veel op het sussen van de gemoederen.
  de boodschap van de vleesindustrie is dus ; boer, overtuig uw bank dat het in de zomer beter zal worden en werk ondertussen voor ons nog een half jaartje met 50%verlies.

 • no-profile-image

  frits

  wordt het niet tijd dat die prijs omhoog gaat dan.
  Welke ondernemer kan zich een tekosrt van 350.000,00 euro veroorloven in nog geen 12 maanden???

 • no-profile-image

  boerke

  Ik vind t best >>>>>>

 • no-profile-image

  harry

  dat zou mooi zijn maar van verwachtingen kunnen we geen brood kopen dus eerst zien dan geloven

 • no-profile-image

  Dirk

  Precies, allemaal 10% minder produceren.
  Zul je eens zien wat de prijzen oplopen.
  Dan bellen de slachters of je al wilt leveren.
  Dan snijd het mes pas echt aan twee kanten. Meer opbrengst, minder kosten.

 • no-profile-image

  knorreke

  Groot gelijk Dirk, minder produceren en niet de slachthuizen zonder varkens zetten ! Maar ja, probeerd maar eens nen paar kwekers aan hetzelfde koord te aten trekken !

 • no-profile-image

  peter

  Beste Frits en Harry ,

  Groot gelijk!!!!!
  Ik zou het even anders stellen , zowat 15-20 jaar geleden was er in Belgie een stickeraktie met de slogan :
  <>
  De uitspraak van deze plots uit het niets komende Belgische vleesfilosoof lijkt mij dat de vleesverwerkende nijverheid het stillaan begrijpt dat de slogan :
  << GEEN VLEESVERWERKENDE NIJVERHEID ZONDER BOEREN
  GEEN BOEREN ZONDER VLEESVERWERKENDE NIJVERHEID>>
  Een feit zal worden of zijn .
  Het lijkt mij eerder een hokus pocus -abra kadabra uitspraak om het water nog eventjes onder de lippen te dromen in een tijd dat het er al boven staat.

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.