Home

Achtergrond

Belgische kandidaat-premier Leterme geopereerd

De Belgische kandidaat-premier Yves Leterme is in een ziekenhuis in het Vlaamse Leuven geopereerd.

De doktoren hebben de inwendige bloedingen in zijn maagdarmstelsel gestopt. Leterme moet nog zeker enkele dagen in het ziekenhuis blijven. Dat melden Belgische media vanochtend.

Leterme werd woensdag onwel en op advies van zijn huisarts opgenomen in een ziekenhuis in zijn woonplaats Ieper. Gisteren werd hij overgebracht naar ziekenhuis Gasthuisberg in Leuven. De beoogd premier zou oververmoeid zijn en al een hele week een hardnekkige griep hebben. Maar in Leuven bleek dus dat de klachten een ernstiger achtergrond hadden.

De Vlaamse christendemocraat Leterme was de grote winnaar van de verkiezingen van vorig jaar juni, maar hij slaagde er maar niet in een regering te formeren. Momenteel is hij vicepremier in een interim-regering onder leiding van de Vlaamse liberaal Guy Verhofstadt. Die was ook al de afgelopen acht jaar premier van België.

Het is de bedoeling dat Leterme op 23 maart het premierschap overneemt van Verhofstadt. In de interim-regering wordt hij de komende tijd tijdens zijn ziekte vervangen door partijgenoot en minister van Justitie Jo Vandeurzen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.