Home

Achtergrond 187 x bekeken

Belgische bemiddeling groente groeit 8 procent

Het Belgische bemiddelingsbureau Lava zette in 2007 circa 44,9 miljoen euro om aan groente. Dat is 3,4 miljoen euro meer dan in 2006 (een stijging van 8 procent).

In 2006 groeide het bemiddelingspercentage ook al. De Belgische veilingen zetten het grootste deel af via de klok. Tomaten en trostomaten zorgden voor de helft van deze omzet, gevolgd door sla en witlof. Lava schrijft de omzetstijging toe aan gegroeide afzetvolumes.

Vooral bij trostomaten groeide het percentage bemiddeling van 11,9 procent in 2006 naar 16,8 procent in 2007. Ook bij paprika is het aandeel bemiddeling 16,8 procent. Het aandeel bladgroente is relatief beperkt met 1 tot 2 procent bij slasoorten en 7,6 procent voor serresla.

Bij vollegrondsgroente ligt het aandeel bemiddeling tussen de 6 en 12 procent. Het aandeel bij asperges liep terug bij de Belgische veilingen.

Of registreer je om te kunnen reageren.