Home

Achtergrond

Belang NYSE Euronext in Indiase grondstoffenbeurs

Het transatlantische beursbedrijf NYSE Euronext heeft voor 55 miljoen dollar een belang genomen van 5 procent in Multi Commodity Exchange (MCX), de grootste grondstoffenbeurs van India.

De transactie wordt waarschijnlijk in juni afgerond. Dat maakten beide bedrijven vandaag bekend.

Met de aankoop wil NYSE Euronext inspringen op de sterk groeiende handel in grondstoffen in India. India is 's werelds grootste afnemer van goud en de op een na grootste producent van meel, suiker en rijst. MCX neemt meer dan 80 procent van de totale waarde van de Indiase grondstoffenhandel voor zijn rekening. De marktwaarde van het bedrijf bedraagt ongeveer 1,1 miljard dollar. Citigroup en Merrill Lynch hebben ieder ook een belang van 5 procent in MCX.

Vorig jaar nam NYSE Euronext voor 115 miljoen dollar ook een belang van 5 procent in India National Stock Exchange, de grootste effectenbeurs van het land. Volgens de Indiase wetgeving mag een individuele buitenlandse investeerder niet meer dan 5 procent van een beursbedrijf bezitten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.