Home

Achtergrond 12 reacties

Bedrijfstoeslag later bij opgave online

Boeren die vorig jaar de Gecombineerde Opgave via internet invulden, krijgen niet een vroege uitbetaling als dank.

Het zijn juist de boeren die de opgave 'ouderwets' met de post verstuurden die de bedrijfstoeslag het snelst op hun bankrekening hebben staan. Dit blijkt uit gegevens van Dienst Regelingen (DR).

Van de 16.000 boeren die online aangifte deden heeft inmiddels 44 procent de betaling ontvangen. Van de groep van 47.000 boeren die met de pen de vragen en percelen invulden, heeft 57 procent het geld op de bank staan.

Waarom juist meer boeren uitbetaald zijn die op papier de opgave opstuurden weet DR niet. Wel benadrukt de uitvoerende organisatie van LNV, dat deze kwestie genuanceerder ligt. De winst van de opgave via internet ligt vooral bij de volledigheid van de opgave. Bij het verzenden weet de boer dat alles volledig is ingevuld. Bij de papieren aanvraag moet een groot deel na ontvangst retour voor nadere aanvulling en/of correctie.

DR benadruk dat het online invullen van de opgave niet automatisch leidt tot snellere uitbetaling. Beide opgaven komen in hetzelfde controleproces.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jos

  belachelijk voor woorden...
  Wij vullen t netjes in, zelfs op internet, en als dank krijg je veel te laat, zonder rente het geld.
  Moesten wij eens doen!!! krijg je gelijk alle ambtenaren achter je aan!

 • no-profile-image

  gerrit

  dan allemaal op papier

 • no-profile-image

  mees

  Schandalig in 1 woord!

  Voorbeeld een bedrijf ontvangt een bedrijfstoeslag van €30.000 bij een rentevergoeding van 4% per jaar is dit €1200 dus €100 per maand.
  Gewoon iedereen weer het papieren aanvraag pakket aanvragen!

 • no-profile-image

  banner

  De beste manier om LNV aan te pakken is om aan blok weer de papieren versie aan te vragen. Er worden dan veel € in een online systeem gestoken terwijl de mensen weer om een papieren versie gaan vragen dat kost ook weer extra € dan voelt LNV ook is wat het is om te moeten wachten op centjes en op kosten gejaagd te worden!

 • no-profile-image

  rene vermunt

  Elk jaar is er wel iets met DR.
  Ik hoop dat Gerda Verburg hier ook een onderzoek commissie op los laat.
  Ik heb het idee dat ze de boeren hier van lieverlee uitroken.
  En ik ga volgend jaar gewoon ouderwets papieren aanvragen .

 • no-profile-image

  banner

  Gewoon alle medewerkers van LNV niet uitbetalen tot alles is betaald

 • no-profile-image

  akkerbouwer

  Als dank, gewoon online helemaal geen opgave meer doen!!!!!!

 • no-profile-image

  banner

  Zeg Arjan er moet gewoon een keer wat gebeuren om dat zaakje bij LNV is flink wakker te schoppen en daar heb ik wel wat extra centjes voor over die ben je nu ook kwijt aan de rente!!!
  Wij als agrariers worden al veel te lang aan het lijntje gehouden ik wil actie
  Kijk naar Frankrijk daar is de agrarische sector nog bereid tot actie en bereikt zo heel veel.

 • no-profile-image

  De Boer

  Zolang er in de Europese regelgeving staat dat aangifte per computer mag, maar opgave op papier in elk geval mogelijk moet zijn, mag er ook geen onderscheid worden gemaakt in de afhandeling van de uitbetalingen. Menig buitenadres beschikt nog niet over adsl-verbinding, dus dan wordt on-line melden erg moeilijk. En zolang er door DR nog zoveel online-problemen door henzelf worden gemaakt, blijven wij het op papier doen.

 • no-profile-image

  Grensboerke

  Vergeet niet dat bij die papieren versies een heel aantal mensen zijn die wel geprobeerd hebben via internet de aangifte te doen, maar na veel gepruts en onduidelijk het opgegeven hebben en ook daar heeft bijna de helft nog niets van gezien.
  Er moet gewoon geruimt worden onder de ambtenaren, zij zitten daar maar met een doel en dat is zo lang mogelijk hun eigen baan beschermen. Als dit niet hun doel was, was er al lang een veel eenvoudigere regelgeving.

 • no-profile-image

  banner

  Als actie gewoon iedereen weer de papieren versie aanvragen!!!

 • no-profile-image

  Arjan

  Zeg Banner, slimme opmerking!

  Weet jij dat er een totaalbudget is en dat na aftrek van de kosten(personeel etc) bij DR dat wat overblijft aan ons uitbetaald wordt. Dat zal dan alleen maar minder worden.
  Je wordt nu al iedere keer een paar % gekort onder het mom van de nationale reserve die tekort komt. geloof maar niet want dat zijn gewoon de extra tegenvallers in de kosten bij DR die wij betalen. De kosten in de nationale reserve zijn al lang bekend.

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.