Home

Achtergrond

Bedrijfstoeslag krijgt peildatum: 15 mei 2008

De referentieperiode van 10 maanden voor de bedrijfstoeslag is vervangen door een peildatum. Voor 2008 is die 15 mei. De Landbouwraad van de EU gaf de goedkeuring hiervoor op 21 januari 2008. De wijziging gaat in per 1 januari 2008.

Agrariërs moeten de grond voor hun toeslagrechten nu op 15 mei 2008 in gebruik hebben. In 2006 en 2007 moesten de agrariërs hun grond gedurende een periode van 10 maanden in gebruik hebben.

Voor de percelen waarop zij uitbetaling van de bedrijfstoeslag aanvragen, zijn ze wel het hele jaar verantwoordelijk. Ze moeten zorgen dat ze het hele jaar aan de randvoorwaarden en de voorwaarden die gelden voor de uitbetaling van de toeslagrechten (de regelingsvoorwaarden) voldoen, ook als ze deze percelen niet het hele jaar in gebruik hebben. In zo'n geval zijn ze (mede)verantwoordelijk dat de regelingsvoorwaarden en de randvoorwaarden nageleefd worden. Als de nieuwe gebruiker zich niet aan de voorwaarden houdt, kan de ontvanger van de toeslagrechten gekort worden.

Lees ook Zoekresultaten op Agrocount.nl met trefwoord ‘bedrijfstoeslag’

Meer informatie Het LNV-loket: Uitbetalen toeslagrechten

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.