Home

Achtergrond

Bedrijfsopvolgingsfaciliteit verruimd

Staatssecretaris De Jager heeft een besluit genomen over de geldigheid van de bedrijfsopvolgingsfaciliteit bij schenking of vererving van een aandelenpakket in een BV.

De bedrijfsopvolgingsfaciliteit in de Successiewet zorgt ervoor dat nagelaten ondernemingsvermogen bij nabestaanden niet een torenhoge belastingaanslag veroorzaakt. De fiscus heft belasting over slechts een kwart van de waarde van een nagelaten tuinbouwbedrijf. En betaling van die aanslag mag desgewenst over tien jaar worden uitgesmeerd, waarbij de fiscus overigens wel rente rekent.

Recentelijk heeft staatssecretaris Jan Kees de Jager van Financiën bekend gemaakt dat onder bepaalde voorwaarden ook een aanmerkelijk belang in een besloten vennootschap tot het ondernemingsvermogen wordt gerekend. Ook over een aandelenpakket in een bedrijf dat via schenking of door vererving is verkregen is dus de gunstige bedrijfsopvolgingsfaciliteit van toepassing.

Klik hier voor informatie over bedrijfsopvolging, vererving en de fiscus in het artikel van Jan van den Enden, Ernst & Young, kantoor Naaldwijk.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.