Home

Achtergrond 2 reacties

Bedrijf kan productschap ter discussie stellen

Ondernemers moeten straks periodiek het voortbestaan van het product- of bedrijfsschap, waaronder ze vallen, ter discussie kunnen stellen.

Dat wil het kabinet regelen door in de de Wet op de bedrijfsorganisatie een zogeheten 'draagvlakonderzoek' verplicht te stellen voor de schappen, die vooral actief zijn in de agrarische sector en voor een hele bedrijfstak regels en kwaliteitseisen kunnen opstellen.

De ministerraad heeft dat vandaag op voorstel van de ministers Piet Hein Donner (Sociale Zaken), Maria van der Hoeven (Economische Zaken) en Gerda Verburg (Landbouw) besloten. Er is al jarenlang kritiek op het verplichte lidmaatschap van publiekrechtelijke organisaties (pbo's). In totaal zijn er zeventien pbo's, waarvan dertien in de agrarische sector.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    bloemenboer

    per omgaande opheffen

  • no-profile-image

    arme kippenboer

    eindelijk

Of registreer je om te kunnen reageren.