Home

Achtergrond

Baas Unicef Duitsland treedt af na schandaal

De baas van de Duitse afdeling van de internationale kinderhulporganisatie Unicef heeft vandaag zijn ontslag genomen.

Dietrich Garlichs stond onder druk omdat hij giften van duizenden donateurs zou hebben verkwist, meldden Duitse media.

"Vanwege de vertrouwensbreuk, die afgelopen weken is ontstaan, bied ik mijn ontslag aan'', aldus Garlichs in een verklaring. Sinds begin december haakten 5000 donateurs af wegens misbruik van giften. Justitie onderzoekt of Garlichs te kwader trouw handelde.

De organisatie zelf kondigde eerder verregaande hervormingen aan om de interne controle te verbeteren. Parlementariërs eisen meer transparantie. Een regionale afdeling van Unicef Duitsland heeft zich inmiddels al ontbonden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.