Home

Achtergrond 489 x bekeken 1 reactie

Anema neemt plek Hiddema in ledenraad Cosun in

Douwe Anema (59) uit Nes is maandagavond benoemd tot ledenraadslid van Cosun.

Hij is tevens vice-voorzitter van de actiegroep Stichting Behoud Suikerboer, gevormd door oud-CSM-telers die ageren tegen de overnameprocedure van CSM door Cosun. "Die stichting is nu in ruste", geeft Anema aan.

Hij beschouwt zijn benoeming als tegenstem jegens Aike Maarsingh. "Jammer dat Maarsingh geen Fries is, want dan hadden we hem naar huis gestuurd. Maarsingh heeft nooit goed naar zijn achterban geluisterd." Anema refereert hiermee aan het door zijn benoeming noodzakelijk aftreden van voorganger Upt Hiddema, wiens plek hij in de ledenraad inneemt. "Het wordt tijd dat iemand namens de sector spreekt. Geweldig dat de Friezen zo hebben gestemd."

Eén reactie

  • no-profile-image

    Johan

    Ja een Fries die overal tegen aan schopt en tegen elke vorm van verandering is daar schiet de sector wat mee op. Jammer dat afkomst altijd maar weer een rol blijft spelen bij die rasisten.

Of registreer je om te kunnen reageren.