Home

Achtergrond 151 x bekeken

Amsterdam pakt vervuilend verkeer streng aan

Amsterdam heeft vandaag vergaande maatregelen aangekondigd om de luchtkwaliteit in de stad te verbeteren.

Zo wil het college van burgemeester en wethouders het meest vervuilende gemotoriseerde verkeer uit de stad weren, zoals personenauto's op lpg en benzine van een bouwjaar voor 1992 en dieselauto's zonder roetfilter.

Ook vieze vrachtwagens en bestelauto's zijn op termijn niet meer welkom binnen de milieuzone, het gebied binnen de ringweg A10 ten zuiden van het IJ. Bovendien zullen de parkeertarieven binnen de ring van Amsterdam stijgen. Ook moeten automobilisten op sommige plekken langer betalen dan nu het geval is.

Daarentegen beloont de gemeente bezitters van milieuvriendelijke voertuigen. Zij krijgen bijvoorbeeld voorrang bij het aanvragen van een parkeervergunning en hoeven, zodra landelijke regelgeving dat toelaat, minder te betalen voor het parkeren van hun auto. Mensen die hun vergunning inleveren, kunnen zelfs een gratis abonnement krijgen voor het openbaar vervoer.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.