Home

Achtergrond 231 x bekeken

Allochtone vrouwen geven mannen schop onder kont

Wij zijn toch niet de enigen die hoeven te emanciperen? Dat dacht een aantal allochtone vrouwen in het Amsterdamse stadsdeel Osdorp.

Terwijl zij onder meer taalcursussen volgden, zaten hun echtgenoten thuis. Dat moest maar eens veranderen, vonden de dames, die het stadsdeel vroegen ook emancipatiecursussen voor mannen te organiseren.

Osdorp vond dat wel een goed idee, vertelde verantwoordelijk wethouder Achmed Baâdoud donderdag. Eerder die dag zetten circa 25 allochtone mannen hun handtekening voor deelname aan een cursus in het kader van het project Man, Gezin en Maatschappij.
De heren volgen niet allemaal dezelfde lessen, maar krijgen ieder waar zij het meeste behoefte aan hebben. Sommigen nemen een taalcursus, terwijl anderen hulp krijgen bij het zoeken naar werk.

Volgens Baâdoud richtte het stadsdeel zich lange tijd alleen op vrouwen en jongeren. "De mannen waren we vergeten.'' Toch is het volgens hem voor gezinnen juist belangrijk dat ook de vader des huizes vooruitkomt. "Een man die alleen maar in de moskee zit of loopt rond te slenteren, is geen goed voorbeeld.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.