Home

Achtergrond 254 x bekeken

Albert Heijn: smurfen geen peuterspeelgoed

De smurfenpoppetjes van supermarkt Albert Heijn zijn niet geschikt als peuterspeelgoed.

De supermarktketen gaat bij de kassa's extra stickers ophangen om de klanten duidelijk te maken dat de verzamelobjecten gevaarlijk kunnen zijn voor kinderen jonger dan drie jaar. Dat meldde een woordvoerder van Albert Heijn vandaag.

Tientallen verontruste klanten hebben het concern gebeld omdat onderdelen van de poppetjes kunnen afbreken. Ook bij de Voedsel- en Warenautoriteit (VWA) kwamen vorige week dergelijk klachten binnen. De toezichthouder besloot de smurfjes daarom aan een onderzoek te onderwerpen. Daaruit bleek dat de poppetjes aan de wettelijke eisen voldoen, maar dat afbrekende onderdeeltjes gevaarlijk kunnen zijn voor peuters. Op aandringen van de VWA heeft Albert Heijn vervolgens tot de extra maatregel besloten.

De VWA zegt de smurfen kritisch te blijven volgen. De inspectie bekijkt nog of de poppetjes op de juiste manier zijn gecontroleerd.
Albert Heijn heeft 29 miljoen smurfen laten maken. Volgens de woordvoerder zijn ze behoorlijk populair.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.