Home

Achtergrond

AgroEnergy publiceert weer gasprijs

AgroEnergy publiceert sinds gisteren weer de dag-gasprijs. Het bedrijf was daar sinds 22 januari mee gestopt omdat het geen overeenstemming kon bereiken met groothandelaar GasTerra over de leveringsvoorwaarden.

Door de wekenlange onderhandelingen was AgroEnergy niet in staat collectief gas in te kopen. Bovendien konden tuinders die grotere volumes gas afnemen, door het ontbreken van de dagelijkse gasprijzen, niet ’klikken’.

Volgens een woordvoerder van AgroEnergy heeft dat allemaal nauwelijks gevolgen gehad. ,,De prijzen waren de afgelopen tijd namelijk erg hoog – rond de 27 eurocent per kuub – waardoor telers toch niet zouden hebben ’geklikt’. Het was volgens hem overigens wel mogelijk enige indicatie van de dagprijzen te hebben. „Je moet dan de index van de TTF-markt in de gaten houden.’’

Het tijdelijk niet collectief kunnen inkopen van gas door AgroEnergy heeft voor tuinders die kleinere gasvolumes afnemen, volgens de woordvoerder geen gevolgen gehad.

Volg de ontwikkeling van de gasprijs op www.vakbladvoordebloemisterij.nl

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.