Home

Achtergrond 282 x bekeken 2 reacties

Achter de schermen bij Opa

Voor een idee voor de Opa-strip begin ik altijd met een onderwerp waar ik diep over na ga denken. Die onderwerpen kunnen uit verschillende bronnen komen.

1) Uit de planning.
Elke week krijg ik de planning van Boerderij. In de Boerderij van volgende week verschijnen onder andere artikelen over de herkomst van diervoer, over een tweedehands melkrobot, over het bewaren van uien, en over de speenbiggenmarkt. Ik kies er eentje en ga dan nadenken over hoe Opa hier mee te maken kan gaan krijgen. (Voorbeeld: opa93011)

2) In het algemeen.
Soms haak ik niet aan bij een specifiek artikel, maar bij iets wat in het algemeen speelt. Zoals de Partij voor de Dieren, de stoereboerenkalender, of het TV-programma Boer Zoekt Vrouw. Met hele actuele onderwerpen kan ik meestal niets beginnen, omdat ik een week van tevoren al de strip moet inleveren. (Voorbeeld: opa93002)

3) Van het een komt het ander.
Een paar weken geleden eindigde Opa in de gevangenis. Daar moet ik dan de opvolgende week wel iets mee doen, vind ik. Er ontstaat als het ware een vervolgverhaal. (Voorbeeld: opa93017)

4) De tijd van het jaar.
Pasen, Sinterklaas, Kerstmis, er zijn genoeg momenten in het jaar die vragen om een speciale Opa-strip. (Voorbeeld: opa93014)

5) Uit het niets.
Soms schiet me opeens iets te binnen omdat ik iets zie, hoor, ruik, proef of voel. Dan denk ik: "Dat is een mooi onderwerp voor een Opa-strip." (Voorbeeld: opa93022)

Nu weet u nog steeds niet hoe ik aan ideeën kom, alleen maar hoe ik aan onderwerpen kom. Over hoe ik van een onderwerp een idee maak schrijf ik volgende keer.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Maarten

  leuke informatie!!!!!

  Groetjes Maarten

 • no-profile-image

  Esther

  Hallo!! Kan er een keer een OPA over 'zorgboerderijen' komen?? Is leuk om te gebruiken voor school! Groetjes Esther

Of registreer je om te kunnen reageren.