Home

Achtergrond 1 reactie

'Aardgasreserves over twintig jaar op'

De Nederlandse aardgasreserves bedroegen eind 2006 ruim 1400 miljard kubieke meter.

Met het huidige winningtempo van ongeveer 70 miljard kubieke meter per jaar zijn de reserves in twintig jaar uitgeput. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Ongeveer de helft van het gewonnen aardgas wordt in Nederland gebruikt, de andere helft wordt geëxporteerd.

De aardgasproductie droeg vorig jaar 3 procent, ofwel ruim 17 miljard euro, bij aan het Nederlandse bruto binnenlands product (bbp). Dit aandeel is de laatste jaren toegenomen. Niet de groei van de productie, maar de sterke stijging van de aardgasprijzen is hiervoor verantwoordelijk. De sterk fluctuerende vraag naar Nederlands aardgas drukt hierdoor in toenemende mate een stempel op de economische groei van Nederland, aldus het CBS.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Gashouder

    Don't Lie for me Shellina
    De Leugen Regeert
    Oliedom en Gasvrij

Of registreer je om te kunnen reageren.