Home

Achtergrond

Aanvoer zaden in Spitsbergen

De basis van de wereldwijde zadenbank in Spitsber­gen wordt in kratten aange­voerd. De ijskoude be­waarplaats, op 130 meter diepte in een bevroren berg, is in gebruik geno­men.

De basis van de wereldwijde zadenbank in Spitsber­gen wordt gewoon in kratten aange­voerd. Gisteren is de ijskoude be­waarplaats, op 130 meter diepte in een bevroren berg, in gebruik geno­men. De Noorse premier Jens Stol­tenberg noemde de genenbank een Ark van Noach voor het behoud van biodiversiteit voor toekomstige ge­neraties. ”Het is onze verzekerings­polis”, aldus Stoltenberg bij de offici­ele opening. Foto Mari Tefre

Schapenhouder Rob Adriaans uit Nuenen heeft dit jaar gemiddeld 1,7 lammeren per ooi, 0,2 meer dan normaal. ”De dieren hebben wel meer zorg nodig dan normaal.” Foto Rob Adriaans

Akkerbouwer en loonwerker Hugo Andriën uit het Zuid-Lim­burgse Bemelen kijkt over de rand van zijn kunstmeststrooier om te zien of de bak al bijna vol is. De Limburger was begin deze week een van de velen die het kunstmestlaadstation van in- en verkooporganisatie Agerland in Margraten bezochten. Het was prachtig weer om kunstmest te gaan strooi­en over het pas bewerkte land. Foto Twan Wiermans

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.