Home

Achtergrond

Aantal leasetransacties melkquotum blijft achter

Het aantal leasetransacties voor melkquotum bleef in de eerste helft van vorige maand sterk achter bij het aantal van dezelfde periode vorig jaar.

Deze trend staat haaks op de ontwikkeling op de leasemarkt in de laatste maanden van 2007. Dat blijkt uit cijfers van het Productschap Zuivel.

Het aantal leasecontracten daalde in de eerste helft van vorige maand met bijna 200 naar 1.684 stuks. De hoeveelheid geleasde melk daalde met 8 miljoen kilo naar 42,4 miljoen kilo. Het aantal leasecontracten verdubbelde in de laatste vier maanden van vorig jaar nog ten opzichte van dezelfde periode in 2006.

Over geheel 2007 en de eerste twee weken van 2008 kwam het aantal leasecontracten uit op 3.691 stuks. Dat zijn er 800 meer dan een jaar geleden. De hoeveelheid geleasde melk steeg vorig jaar met ruim 25 miljoen kilo naar 106,6 miljoen kilo.

Of registreer je om te kunnen reageren.