Home

Achtergrond 268 x bekeken

AID controleert streng op plan gewasbescherming

De AID heeft aangekondigd streng te gaan controleren op het hebben van een actueel gewasbeschermingsplan.

Sinds 1 januari 2005 is iedere teler wettelijk verplicht aan het begin van het teeltseizoen een gewasbeschermingsplan op te stellen. Daarin dient hij aan te geven hoe hij ziekten en plagen gaat voorkomen en wat de verwachte bestrijdingsmaatregelen zullen zijn. Het gewasbeschermingsplan moet voldoen aan de dertien beginselen die de overheid heeft omschreven. Daarin staan geïntegreerde bestrijding en preventie voorop.

Tot nu toe werd nog niet streng gecontroleerd op naleving. Maar dit jaar wil de overheid overgaan tot een 'nultolerantie'-beleid, waarschuwde Rene Vijverberg van de tomatenwerkgroep tijdens de gisteren door LTO-Groeiservice georganiseerde informatieavond in Kwintsheul. Op de website van LTO-Groeiservice zijn per gewas de formulieren te downloaden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.