Home

Achtergrond 194 x bekeken

ABU: uitzendbureaus bereid huisvesting Polen aan te pakken

De ABU heeft een brief gestuurd naar 500 wethouders en biedt daarbij concreet samenwerking aan gemeenten aan om lokale huisvestingsproblemen te helpen voorkomen.

Ook roept ze hen op alleen zaken te doen met gecertificeerde uitzendondernemingen. Er blijkt bij gemeenten nog veel onbekendheid te zijn over het uitzenden van personeel, de verantwoordelijkheden van uitzendondernemingen versus gemeenten en het verschil tussen de bonafide en de malafide sector.

De brief geeft gemeenten handreikingen waar men op kan letten als het gaat om het samenwerken met uitzendbureaus. In dat kader worden gemeenten bijvoorbeeld gewezen op het bestaan van specifieke minimumregels omtrent huisvesting voor MOE-werknemers. De ABU wil verder via convenanten met gemeenten afspraken maken over beschikbaarstelling van en toezicht op de huisvesting. ABU-uitzendondernemingen zijn bereid informatie over huisvestingslocaties en bezetting te delen met gemeenten, zodat meetbaar wordt waar MOE-werknemers in de gemeente worden ondergebracht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.