Home

Achtergrond 386 x bekeken

300.000 bomen roodvlezige appels in 2009

Dit plantseizoen gaan van 6 soorten roodvlezige appels van rassenontwikkelaar Next Fruit Generation zo'n 500 bomen de grond in in Nederland en Zwitserland.

Dat wordt teruggebracht naar 4 soorten, variërend in kleur, smaak en oogsttijdstip. Dit najaar verwacht directeur Joop van Doorn 10.000 bomen te planten. In 2009 moeten dat er al 300.000 zijn. Dat brengt de eerste commerciële productie binnen drie jaar, stelt Van Doorn.

Interesse van Britse afnemers lijkt er genoeg. In het Britse vakblad Fresh Produce Journal gaven zowel Marks and Spencer als Sainsbury's aan de verkooprechten op de appel te willen om het toe te voegen aan het assortiment gezondheidsproducten (superfruits) zoals broccoli, cranberry en granaatappel. NFG wil voorlopig nog geen verbintenis aangaan, om de handen vrij te houden.

Eerst zoekt NFG een partner voor de verdere ontwikkeling van de appel. Dat zal een internationale speler zijn. Het staat niet van te voren vast dat de rechten - net als de peer Sweet Sensation – via New Sensation en The Greenery gaat lopen.

Of registreer je om te kunnen reageren.