Home

Achtergrond

2008 bomen voor Rotterdam

2008 is door Rotterdam uitgeroepen tot Groenjaar. Er zal dit jaar nog een start gemaakt worden met het planten van 2008 bomen in en rond de stad.

Verder zullen er het hele jaar groene activiteiten plaatsvinden voor jong en oud, meldt de website RTV Rijnmond. Er komen volgens wethouder Bolsius speciale fietsroutes, een subsidieregeling voor mensen die een daktuin willen aanleggen en culturele activiteiten in de open lucht.

Hoewel de Rotterdammer per persoon relatief veel groen in z'n omgeving heeft wil de gemeente de komende jaren dat groen beter over de hele stad gaan verdelen. Er is 8,5 miljoen euro extra subsidie beschikbaar. De opening van het groen jaar is op 4 maart met 100.000 groene verassingen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.