Home

Achtergrond 218 x bekeken

100.000 Energielabels voor woningen

Honderdduizend woningen hebben inmiddels een energielabel.

Dat heeft het ministerie voor Wonen, Wijken en Integratie vandaag bekendgemaakt. Het label geeft aan hoe zuinig de woning omgaat met energie.

Van de honderdduizend labels zijn er ongeveer 20.000 uitgegeven aan koophuizen. De overige 80.000 zijn vooral gegaan naar huurwoningen van woningcorporaties.

De labels lopen van de letters A tot en met G. Een woning met het label A is het zuinigst en een huis met het label G verbruikt veel energie. De energielabels zijn per 1 januari verplicht voor mensen die hun huis willen verkopen of verhuren.

De meeste labels die tot nu toe zijn uitgedeeld zijn van de D-klasse (20.000), gevolgd door de E-klasse (19.000) en de C-klasse (17.500), blijkt uit gegevens van SenterNovem. Van de gecertificeerde huurwoningen zit 48 procent in de klassen E, F en G. Bij de koopwoningen is dat 42 procent. Minister Ella Vogelaar voor Wonen reikt het 100.000e label later vandaag uit.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.