Home

Achtergrond

Zware tijden voor transport op Duitsland

Transportbedrijven die op Duitsland rijden krijgen het loodzwaar, voorspelt Transport en Logistiek Nederland (TLN).

Zij hebben niet alleen last van de economische teruggang, maar krijgen per 1 januari 2009 ook nog een forse verhoging van de Duitse tol voor de kiezen.

Nu bedraagt de tol voor vrachtwagens gemiddeld 12,4 cent per kilometer. Na de jaarwisseling wordt dat gemiddeld 18,6 cent. Een ondernemer met bijvoorbeeld twintig voertuigen die op Duitsland rijden, is alleen aan tol al meer dan 100.000 euro per jaar kwijt, aldus TLN.

De tolverhoging staat al een tijd vast, maar komt nu wel op een heel slecht moment, aldus een woordvoerder van de brancheorganisatie. Door de economische recessie staan de tarieven in het vervoer al onder grote druk. Duitse collega's hebben verzocht de verhoging twee jaar uit te stellen. Maar volgens TLN is de verhoging niet terug te draaien.

Duitse organisaties spreken al van een golf van faillissementen in 2009. Ook Nederlandse bedrijven vrezen dat er grote klappen vallen. TLN roept zowel de verladers als de vervoerders op de kostenverhoging inzichtelijk te maken en samen te kijken waar kan worden bespaard.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.