Home

Achtergrond 16 reacties

Zeugenhouder Nedersaksen draait 5.000 euro verlies

De zeugenhouderij in de Duitse deelstaat Nedersaksen heeft in zijn boekjaar 2007/08 met rode cijfers afgesloten.

Het gaat om een verlies van gemiddeld 5.000 euro per bedrijf. Volgens de inkomensanalyse van de Landbouwkamer van Nedersaksen speelden vooral de gestegen voerprijzen in combinatie met de te lage biggenprijzen de zeugenhouders parten.

De varkenshouderij als geheel zag de resultaten ten opzichte van het voorafgaande jaar weliswaar met ruim 70 procent zakken, maar bleef toch nog in de zwarte cijfers met een gemiddelde van 11.700 euro.

Vleesvarkenshouders deden het afzonderlijk bekeken het best met een resultaatdaling van 9 procent naar 32.600 euro.
Geïntegreerde bedrijven boekten volgens de Landbouwkamer in Nedersaksen gemiddeld een resultaat van 9.600 euro (70 procent minder dan in 2006/07).

Laatste reacties

 • no-profile-image

  down under

  Het spook jan spreekt weer (de titel Hertog is in Nederland uitgestorven). Wat een onzin maar dat zal wel weer komen omdat hij van zijn uitkering zich zelf weer in een delirium heeft gezopen. @lies wie jij onder "we" verstaan weet ik niet maar het kunnen er niet veel zijn als ik naar het marktaandeel gangbaar tegenover vegetaries/biologisch bekijk. Jouw opmerking is in gesproken woord dus alleen maar luchtverplaatsing.

 • no-profile-image

  hertog jan

  Ik geef hem de raad onmiddellijk met zijn "bedrijf' te stoppen en een echte baan te nemen. Wie zal hem daarvan tegenhouden?? Of staat ook hij weer te schreeuwen om SUBSIDIE???? we kunnen toch niet elke boer aan de praat houden.

 • no-profile-image

  W Geverink

  He Hector , je zegt "als ik de waarheid BEGIN te verkondigen" . Het is niet dat we niet door hebben dat je een lullebartje bent maar kun je ons een beetje een heads up geven als je met je "waarheid" verkondigen begint ? Dan zal ik zorgen dat ik extra stoppen in huis heb en laat ik de noodagregaat vast een uurtje test draaien .

 • no-profile-image

  hertog jan

  Haaahahaha, die steeds meer vleesetende bacterie, die hier op de sitye rondvliegt. geweldig toch, want als ik de waarheid begin te verkondigen, springen er overal stoppen door en worden boerinnen spontaan genomen door de niet te temmen adrealine. Vleesetende bacterie: ik blijf erbij, als je geen winst meer hebt, STOPPEN, ook zeker in het kader van de milieu verpestende stank uit varkens bedrijven. Zo nu ga ik mijn uitkering weer halen.

 • no-profile-image

  Lies

  Mooi zo. We hebben die branche absoluut niet nodig. Schadelijk voor dier en milieu.

 • no-profile-image

  bert

  gisteren nog een vergadering gehad met de rabo.(boekel) Wim tus sprak; en zei; ik vind het allemaal wel mee vallen, afgelopen 2 jaar met de varkens houderij. ik heb wel slechtere tijden mee gemaakt. en de zaal stemde daar mee in. ik zelf dacht; dat zal wel. maar vele slechte tijden maken nog geen overschot aan geld

 • no-profile-image

  ik eet nog steeds

  Stomme lul dat je bent eikeltje hertogs. wanneer leer je het nu een keer. wederom sla je de plank volledig mis, de varkenshoudeij krijgt GEEN subsidie, idioot, dus je lulverhaaltje hier is weer flauwekul en aan elkaar gelogen, zoals al je verhaaltjes. Tjonge tjonge wat een loser ben je toch

 • no-profile-image

  lekker al dat

  Nou ja we pakken hem ietsje pietsje aan en hij slaat al op de vlucht hahaha schijterd. Hij begint in te zien dat hij niets bereikt. Hij begint trouwens wel steeds dommer te worden, als alle bedrijven moeten stoppen die geen winst maken, dan zakt zijn uitkering behoorlijk in en dat zal ie wel niet leuk vinden. Wederom bewijs dat ie niet alles doorziet, sukkel

 • no-profile-image

  eet meer vlees

  lullebartje !!?? dat zal ie wel niet leuk vinden, hij houdt niet van zulk ongepast taalgebruik, W

 • no-profile-image

  katja

  Hertog Jan, hou je dom geouwehoer nu eens een keer. Ik begrijp dat je gefrustreert bent en graag zelf ook een eigen bedrijf zou willen hebben. Hou nu eens op en ga eens echt aan het werk.

 • no-profile-image

  EET MEER VLEES

  Dag buurvrouw Katja. Leuke naam. Nou ook even over die hertog. Ik denk dat hij bij jou wel aan het werk wil. En anders ik wel. Ik houd wel van een stukje vlees overgoten met jus. Bel me, als hertog niet komt.

 • no-profile-image

  boertje

  EEn verhaal van niets

 • no-profile-image

  vette big

  Als er in de varkenshouderij weinig verdient wordt, vind Wim Thus het wel mee vallen.... Maar als de rabobank een jaar weinig verdient moeten we allemaal een verzekering afsluiten om een waardedaling van de huizen af te dekken, aldus Bert Heemskerk. Stelletje hypocrieten

 • no-profile-image

  boer

  Wat is dat nou weer voor een domme opmerking. Sorry voor jou domme liesje maar komende jaren worden erg goede jaren en de voorspellingen van 2010 en verder wijzen uit dat de vleesprijs structueel met 10 tot 25 % omhoog gaat. ik ben er klaar voor en heb voldoende ruimte op mijn rekening......

 • no-profile-image

  bert

  wat heb ik al vaak te horen gekregen;
  JE KAN TOCH OOK GEWOON STOPPEN;
  allemaal die dat zegen hebben honger naar mijn varkensrechten.
  en cees; we hebben de laatste 2 jaar steeds te horen gekregen dat het over een half jaar en over een jaar de prijzen de pan uit zullen rijzen. ik hoop het; wat ik doe is rustig blijven en mijn bedrijf niet vergokken om nog veel extra te investeren; omdat de gok is; over een jaar valt de lotto.
  in de varkenspest periode was iedereen hetzelfde; veel boeren dachten over een jaar zijn de prijzen hoog. maar ik ben rustig gebleven. en de boeren die nog even de rest bij de bank opgehaald hebben, klaagde het harste en de biggen werden geen 140 gulden, maar 25 gulden. euro's is dat 12 euro.
  ze roepen dat 10% minder zeugen. zijn er dan ook 10% minder biggen???

 • no-profile-image

  boer

  Klopt helemaal Bert, van verwachtingen kunnen wij niet leven. Maar hou hoop...succes!!!

Laad alle reacties (12)

Of registreer je om te kunnen reageren.