Home

Achtergrond 211 x bekeken

Zelfs de kerstboom wordt uitbesteed

Dit weekend moeten veel Nederlanders er nog op uit om een kerstboom in huis te halen.

In de meeste bedrijven staat de boom echter al bij de receptie en hangen de kerstversieringen in de kantine. "Bedrijven besteden tegenwoordig alles uit. Niet alleen het bedrijfrestaurant, de ICT-afdeling, maar zelfs de kerstboom wordt gefaciliteerd'', zegt Manuela Grubesic, eigenaar van het bedrijf Natuurlijk Groen.

Natuurlijk Groen zet kerstbomen op bij bedrijven, organisaties en zorginstellingen. "In drie weken tijd plaatsen we ongeveer drieduizend bomen'', aldus Grubesic. Veertig uitzendkrachten en twintig chauffeurs zijn in de maand december op pad. "Wij zijn er nu bijna doorheen. Nog een paar ziekenhuizen en dan beginnen we na de kerst weer met het ophalen van de bomen.''

Natuurlijk Groen is marktleider op het gebied van de uitbesteding van kerstgroen. Het groen is overigens niet echt. "Na de brand in Volendam zijn de regels aangescherpt en is bijna iedereen overgestapt op een nepperd'', vertelt Grubesic.

De kosten van een kerstboom lopen uiteen. "Een boom van vijf meter is natuurlijk een stuk duurder dan een gewone afdelingsboom'', aldus de eigenaar van Natuurlijk Groen. Een standaardboom van twee meter kost all-in ongeveer 250 euro. "Dan brengen we de boom, versieren hem en steken de lampjes aan. Uiteraard halen we de boom na de kerst ook weer op.''

Op 10 januari zijn alle kerstbomen weer terug bij Natuurlijk Groen. Dan worden de bomen nagelopen. Het hele jaar door zijn tien mensen bezig met nieuwe versieringen voor de bomen. "We hebben een opslag van tweeduizend vierkante meter.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.