Home

Achtergrond 12 reacties

Wolf nadert Nederlandse grens

Volgens de Duitse natuurorganisatie Nabu is de wolf binnenkort weer in Duitse bossen aan de Nederlandse grens te zien, schrijft de Gelderlander.

Experts verwachten dat door de groeiende wolvenpopulaties in Duitsland de dieren verder westwaarts zullen trekken. De Nabu vindt dat de overheid een 'wolfmanagement' moet introduceren.

Dat moet een snelle schaderegeling opzetten wanneer wolven de veehouderij schade toebrengen. Belangrijk, omdat schapenhoeders, jagers en natuurgenieters niet blij zijn met de terugkeer van de wolf.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  linda

  de jagers horen de schade te betalen als zwijnen slachtoffer worden van een auto ongeluk. tenslotte rennen de dieren in het jachtseizoen radeloos van angst uit hun woon- en rustgebied, opgejaagd door mannen verkleed in camouflage pakken maar wel met ECHTE moordwapens in hun handen. Deze gevaarlijke figuren proberen de burger nog steeds wijs te maken dat zij beheerders zijn. En de wolf? Die probeert men nu al zwart te maken met onheilspellende berichten. In plaats van dit schitterende dier ook een plek te gunnen in de natuurgebieden. Duidelijk: de natuur in nederand mag aleen als BLOEDIGE SPEELTUIN VOOR DE JAGERS voortbestaan!

 • no-profile-image

  hertog jan

  Die eet lekker vlees. dat ventje is zeker net geslaaagd voor de jachtcursus, sorry de moordcursus. geen verstandig worrd gehoord van hem. dat is heel anders met mij, ik zeg dingen waar jullie het niet mee eens zijn, nog niet. Maar 1 ding is zeker: de boeren verliezen deze discussie. de wolf komt, als is het in schaapskleren. WELKOM WOLF, ik zal je omarmen en misschien halen we dan het aantal jagers dat jaarlijks in frankrijk sneuvelt: 300. Een aantal om tots op te zijn. Want laten we eerlijk zijn: welk kleinkind wil een opa of oma die jaagt. Dat is toch: BAH

 • no-profile-image

  HERTOG JAN

  ALS ZE MAAR JAGERS OPVRETEN IS HET MEER DAN OKEE. WE HEBBEN ER 30000 TEVEEL. DUS: HOE MEER WOLVEN, HOE LIEVER. EN DE JAGERS MOETEN ER OOK BLIJ MEE ZIJN, ZE HEBBEN ER EEN NATUURLIJKE CONCURRENT BIJ. WAT ZULLEN DE "HEREN" NU WEL WEER NIET VERZINNEN OM ZE TE KUNNEN AFKNALLEN. O jee, een dode jager maakt me zo tevree.

 • no-profile-image

  Jan de Haan

  eh of ze ganzen lusten ?
  jaahaaa bijvoorkeur de BEASTLY gans die schjint vooral voor te komen in Brabant.
  :-)

 • no-profile-image

  dirk

  Vreten die ook ganzen, we hebben er nog wel een paar .........duizend.

 • no-profile-image

  Harm

  Geweldig als de wolf terug komt. Wordt het eindelijk rustig in de natuur. Geen stadse schijters die van allerlei troep achterlaten, die met grote MPV's door de bossen razen.
  Kunnen de jagers zelfs af en toe een wolf schieten.

 • no-profile-image

  eet lekker

  Ook hier geldt ; NIET LULLEN MAAR SCHIETEN !!!!

 • no-profile-image

  gait

  waar slaat dat nou op linda? alsof er alleen verkeersongelukken met dieren gebeuren die zijn opgejaagd door jagers?
  Dieren steken ook uit zichzelf de weg over en als dan een dom schaap als jou in de auto eraan komt rijden ben je zo traag dat je te laa remt en het arme dier dood rijd. Dan is jou auto total los verklaard en mag je zelf een nieuwe betalen want vergoeding mogen de boeren ook niet dus jij ook niet.

 • no-profile-image

  Karel

  Ja, ja, waar het internet wel niet toe leid.
  Een natuurliefhebber verwordt tot aanzetter tot moord. Gelukkig dat een wolf niet kan lezen.

  Het is begrijpelijk dat als je in de landbouw je brood moet verdienen, dat je niet blij bent met vernielers van jouw gewas. Het is zijn brood.
  Een gebruiker van de autosnelweg is ook niet blij met een hert of zwijn op zijn weg. Wie betaalt de schade als er toch ongelukken gebeuren? Wat als een automobilist of een passagier dodelijk gewond raakt?
  Natuur prima en graag, maar als landbouwers daar schade van ondervinden ook een vergoeding. En wat sneller en beter regelen.
  Een simpel diertje als de mol wordt ook door de burger niet geduld in zijn tuin, terwijl die tuin niet bijdraagt aan het inkomen van de tuineigenaar.
  De zinloze reacties, die ik hier gelezen heb, leiden absoluut tot niets.

 • no-profile-image

  giell

  De meesten weten het nog niet,maar er lopen allang wolven rond in dit land,in schaapskleren wel te verstaan !

 • no-profile-image

  beastly

  Echte natuurgenieters zijn WEL blij met terugkeer van de wolf. wat de jagers betreft: die laten nu hun ware gezicht zien, want de enige echte rechthebbende natuurbeheerders zien zij als concurrent. Jagers: laat vos, roofvogel, wolf leven en julle moordpartijen zijn overbodig geworden. Want deze dieren zijn beter uitgerust om zieke en zwakke prooidieren op te ruimen.

 • no-profile-image

  Janzondervrees

  Nederland heeft geen natuur. Het is vruchtbare grond (ingepolderd en wel) waar je zonder stenen, rotsen en uitgestrekte wouden, op een efficiente wijze voedsel kunt produceren.
  Daarbij wonen en werken er ook nog veel mensen kort op elkaar voor de diensten/industrie.
  Jammer voor degene die denkt dat er natuur hier moet zijn.
  Misschien is Canada, Brazilie, Rusland of Afrika wel een betere plaats voor natuur.
  In Nederland is nooit natuur geweest en het is goed zo. (Houden we de muggen, en andere insecten ook nog een beetje buiten de grenzen)

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.