Home

Achtergrond 186 x bekeken

'Wintersporter tankt goedkoper'

Wintersporters die met de auto naar hun Europees skioord rijden, betalen dit jaar 50 euro minder aan brandstof dan vorig jaar.

Dat is te danken aan de lage olieprijzen. Wie slim tankt, kan daar bovenop nog eens 30 tot 40 euro besparen. Dat meldde United Consumers vrijdag op basis van eigen onderzoek.

Om uitgekiend te tanken, doet de wintersporter er volgens de consumentenorganisatie goed aan zich te oriënteren op de brandstofprijzen in de landen van bestemming en de landen die op doorreis worden aangedaan. Dat loont vooral voor benzinerijders. Die brandstof is in alle wintersportlanden in Europa goedkoper dan in Nederland. Benzine is in Zwitsersland, Oostenrijk, Duitsland, Italië en Frankrijk respectievelijk 26, 23, 11, 10 en 9 procent goedkoper dan in Nederland.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.