Home

Achtergrond

Weer winsten op beurzen Azië

De effectenbeurzen in het Verre Oosten gingen woensdag voor de derde dag op rij omhoog.

Het sentiment kreeg vooral steun van berichten dat er een akkoord is bereikt over een reddingsplan voor de Amerikaanse autofabrikanten.

De Nikkei-index van 225 hoofdfondsen sloot met een winst van 264,37 punten (3,1 procent) op 8660,24 punten. Vooral autofondsen konden profiteren van het nieuws over de reddingsboei van 15 miljard dollar voor de Amerikaanse autoconcerns. Toyota Motor won 6,6 procent en Mitsubishi steeg 4,9 procent. Honda koerste 10,3 procent hoger en Mazda won 7,5 procent.

Sony steeg 1,1 procent. Het elektronicabedrijf maakte dinsdag bekend 16.000 banen te schrappen. Mijnbouwer Rio Tinto ging ruim 12 procent omhoog in Sydney. Rio schrapt 14.000 banen en verlaagt de uitgaven om de schuldenlast terug te dringen.

De All Ordinaries in Sydney sloot met een winst van 1,1 procent, terwijl de Kospi in Seoul 3,6 procent steeg. De beurs in Hongkong noteerde 4,1 procent hoger in de middaghandel.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.