Home

Achtergrond 150 x bekeken

Week 51: redelijk positieve markt eieren

Het beeld op de markt van eieren blijft redelijk positief ogen. De pakstations zijn over het algemeen tevreden over de bestellingen, alhoewel een enkel pakstation wel de opmerking plaatste dat de echte hectiek uitblijft.

Mogelijk dat dit veroorzaakt doordat de consument de laatste jaren steeds korter voor de feestdagen koopt. Volgende week zijn er toch best veel potentiële consumenten die al vanaf maandag vrij zijn en dat betekent dus dat men de aankopen nog even kan uitstellen.

De prijzen van kooieieren stabiliseren voor het merendeel op het peil van vorige week en die van alternatieve eieren lopen nog wat op. Het aanbod van eieren lijkt op dit moment goed aan te sluiten op de vraag.

De industrie is redelijk geïnteresseerd, maar dat geldt vooral voor leveringen die in de loop van januari moeten plaatsvinden. Voor de korte termijn heeft men over het algemeen voldoende eieren in huis. Daarnaast zullen er ook mogelijk wat verwerkers zijn die de poorten met het oog op de feestdagen wat eerder sluiten dan normaal.

Al met al, een vriendelijk marktbeeld.

(Bron: PPE)

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.