Home

Achtergrond

Week 49: slachtkippen gelijk/-1 ct

Verhoudingsgewijs klopt het wel deze week met de uitgelegde hennen: Pluimveebeurs Barneveld dat vergeleken met de NOP altijd aan de lage kant noteert, houdt de slachtkippennotering nu gelijk, terwijl de NOP er een cent afhaalt.

De NOP haalde vorig jaar in week 49 ook een cent van de slachtkippennotering af, maar Pluimveebeurs Barneveld liet de noteringen in week 49/2007 met 2 cent dalen. Pluimveebeurs Barneveld loopt dus iets in op vorig jaar, met een verschil van nu nog 7 cent.

Het is nu afwachten of de slachtkippenprijzen net als vorig jaar snel na de jaarwisseling weer een periode van stijgingen gaan meemaken.

Bij de vleeskuikenmoederdieren was er in week 49/2008 geen beweging in de noteringen. Dit gold voor NOP, Pluimveebeurs Barneveld en Deinze.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.