Home

Achtergrond

Wakker Dier klaagt over 'diervriendelijk' halalvlees

Mag het vlees dat bij Albert Heijn wordt verkocht als halal ook het predikaat diervriendelijk dragen. Wakker Dier heeft die vraag vandaag voorgelegd aan de Reclame Code Commissie (RCC).

De stichting juicht toe dat de kippen en runderen voor het halalvlees onder verdoving worden geslacht. Maar het vlees komt gewoon uit de bioindustrie. AH stelt geen extra eisen aan de huisvesting, oordeelt Wakker Dier.

"De halalkip is een gewone plofkip die in de oven meer ruimte krijgt dan ze in haar leven heeft gekend. Na zes weken worden de kuikens ruw gevangen met veel breuken en kneuzingen tot gevolg. Bepaald niet diervriendelijk dus.'' Ook de manier waarop runderen worden bedwelmd, beschouwt Wakker Dier niet als diervriendelijk. "Ze krijgen een klap op de kop waardoor ze buiten bewustzijn raken.''

Albert Heijn laat weten de klacht te zullen bestuderen. Het bedrijf gaat ook kijken of de informatie op internet over diervriendelijk slachten wellicht moet worden aangepast.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.