Home

Achtergrond

WNF teleurgesteld over resultaten VN-klimaattop

Het Wereld Natuur Fonds (WNF) is zwaar teleurgesteld over de resultaten van de klimaattop van de Verenigde Naties in het Poolse Poznan. Dat heeft de organisatie vandaag laten weten.

Het WNF voorziet dan ook grote problemen voor het slagen van de volgende top in Kopenhagen als er geen goede financiële basis wordt gelegd voor het implementeren van schone technologie in landen met een snel groeiende economie, zoals China en India.

Klimaatproblemen kunnen volgens de natuurorganisatie alleen daadwerkelijk worden aangepakt als er een gedegen financieel en technologisch partnerschap komt tussen die landen en het westen.

Het WNF pleit er dan ook voor om de ministers van Financiën in Kopenhagen mee te laten onderhandelen. "Dan is er in elk geval een kans dat we komen tot beschermende maatregelen voor natuur en mensen en tot het werkelijk implementeren van schone technologie'', zegt Donald Pols, hoofd klimaatprogramma van het WNF. Pols was de afgelopen dagen op de top in Poznan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.