Home

Achtergrond 1 reactie

WHO bepaalt limiet voor melamine

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft vrijdag bepaald dat voedsel helemaal geen melamine mag bevatten. De richtlijn moet nationale overheden helpen strenge regels in te voeren.

Melamine wordt vooral gebruikt bij het maken van kunststof borden en bestek. In China werd de stof echter toegevoegd aan melk, om te verhullen dat er met water aangelengd werd. Melamine zorgt bij mensen en dieren voor nierfalen. In China werden dan ook bijna 300.000 kinderen ziek, drie baby's stierven.

De WHO stelt dat iemand die vijftig kilo weegt niet meer dan 10 milligram melamine per dag kan verwerken.

Administrator

Eén reactie

 • no-profile-image

  Karel

  Deze week is in de avonduren op de Duitse TV-zender aandacht besteed aan bakkerijproducten voor Kerstmis, waarin melamine is aangetroffen. Via een onderneming in het voormalige DDR deel van Duitsland is een grondstof voor de bakkerij geïmporteert vanuit Napels.
  De Napolitaanse maffia kon goedkoop poedermelk in blik vanuit China aanschaffen. Omdat het ongewijzigd doorverkopen de herkomst van het product zou verraden is het verwerkt in een goedkoop aan te schaffen grondstof voor de bakkerij. Daardoor zijn de grundliche Duitsers erin gestonken.
  Dat kan ook vanuit Italië aan Nederland verkocht zijn. Ik hoor hier echter niets over in Nederland, noch lees ik hierover.
  Nederlanders zijn handelaren en willen wel ingaan op een te behalen voordeeltje. Het zal mij benieuwen of het ook in Nederland is verwerkt.
  Doet de VWA onderzoek naar het voorkomen van melamine?? Laat ze contact opnemen met de Duitsers. Die weten er meer van. Kunnen ze gericht onderzoeken.

Of registreer je om te kunnen reageren.