Home

Achtergrond 204 x bekeken

Vredesbesprekingen Congo begonnen

Vertegenwoordigers van de Congolese regering zijn vandaag vredesbesprekingen aangegaan met de Tutsi-rebellenbeweging CNDP van Laurent Nkunda.

De partijen spreken mogelijk tot woensdag over een staakt-het-vuren in het door geweld geteisterde Oost-Congo.

De gesprekken vinden plaats op het lokale hoofdkwartier van de Verenigde Naties in de Keniaanse hoofdstad Nairobi. De president van Kenia, Mwai Kibaki, leidt de onderhandelingen. Ook de Nigeriaanse VN-gezant voor Congo, Olusegun Obasanjo, zit om de tafel. De Congolese president en Nkunda zelf zijn niet aanwezig.

In het noordoosten van Congo leveren het leger en de CNDP al maanden hevige strijd met elkaar. Nog een reeks andere milities is betrokken bij de gevechten, die honderdduizenden burgers op de vlucht hebben doen slaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.