Home

Achtergrond

Vorst en ijsvorming frusteren nieuwjaarsduiken

Een aantal nieuwjaarsduiken op 1 januari gaat niet door als gevolg van ijsvorming en de aanhoudende vorst. Sponsor Unox, die 52 nieuwjaarsduiken als 'serieus' heeft aangemerkt, liet weten dat drie duiken inmiddels officieel zijn afgelast, in Hoogkerk, Bunschoten en Woudenberg.

Een woordvoerder van de fabrikant van worst en soep zei te verwachten dat meer duiken worden afgelast. Dat betreft met name duiken op binnenwaterlocaties, zoals recreatieplassen. Op de Unox-lijst staan 35 van dit soort locaties.

De traditionele nieuwjaarsduik in zee bij Scheveningen, waarvan Unox behalve sponsor ook de organisator is, gaat gewoon door. Aan deze bekendste duik doen naar verwachting tienduizend mensen mee. Zij moeten zeewater trotseren van rond de zes graden.

Volgens de organisatie zijn de voorspellingen voor donderdag eigenlijk ideaal voor een nieuwjaarsduik: nul graden en weinig wind, waardoor de gevoelstemperatuur 1 graad zal zijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.