Home

Achtergrond 165 x bekeken

Vonnis over Fortis zet België op zijn kop

Het nieuws dat de opsplitsing en verkoop van Fortis moet worden stilgelegd, is zeer groot nieuws in België.

Alle kranten openen met koppen zo groot als chocoladeletters over Fortis, tot voor kort de grootste werkgever van België. "Een volslagen verrassing'', oordeelt Het Laatste Nieuws. En Het Nieuwsblad noemt het arrest "tegen alle verwachtingen in'', omdat de vele tiendduizenden Fortis-aandeelhouders al in de opsplitsing hadden berust.

De zakenkrant De Tijd is uiterst negatief over de gevolgen: "Enkel in theorie is het vonnis goed nieuws'', becommentarieert de krant. "Helaas is de schade die het hof met zijn eigengereide optreden aanricht veel groter dan de vreugde. Wie wint er in godsnaam bij die uitspraak? Niemand.''

De zakenkrant wijst op grote onzekerheid bij klanten, werknemers en aandeelhouders. Als BNP Paribas en de Nederlandse staat zich terugtrekken uit de deal, vermoedt de krant dat de Belgische regering Fortis opnieuw moet redden.

De krant Het Nieuwsblad meent dat cassatie dreigt tegen het vonnis. Het vonnis is kennelijk niet door alle rechters ondertekend. Een griffier had ondertekend voor een rechter die ziek thuis zat.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.